Home

Achtergrond 1 reactie

’Natuur en landbouw samen sterker’

Den Haag – Staatssecretaris Co Verdaas wil een brug slaan tussen landbouw en natuur, waardoor beide sterker worden. Verdaas vindt een sterke landbouw en natuur noodzakelijk voor duurzame groei en een gezonde economie.

Boeren moeten een eerlijke prijs voor hun product krijgen en een juiste beloning voor hun werk voor natuur en landschap, aldus de nieuwe staatssecretaris. Verdaas is gisteren officieel beëdigd als staatsecretaris van Economische Zaken. Hij krijgt de portefeuilles landbouw en natuur.
Verdaas wil snel met de agrarische sector om tafel. Daar hangt ook van af welke onderwerpen prioriteit krijgen. Hij wil in elk geval samen met boeren kijken hoe de landbouwsector zich in de toekomst kan onderscheiden, bijvoorbeeld op kwaliteit en milieu. De sector heeft het op dit moment economisch zwaar, zegt Verdaas.
Over de aanleg van de Ecologische Hoofdstructuur is de PvdA-staatssecretaris duidelijk: ”Natuurgebieden moeten aan elkaar gekoppeld worden zodat planten en dieren zich kunnen verspreiden en kansen krijgen op herstel.” Verdaas wil een eenvoudig en praktisch natuurbeleid.
Vertrekkend staatssecretaris Henk Bleker heeft vertrouwen in zijn opvolgers, zei hij gisteren na de overdracht van het ministerie van Economische Zaken. ”Henk Kamp is een van mijn favoriete VVD-ministers. Co Verdaas is een goede vent. Als er een potje van wordt gemaakt, ligt het niet aan deze heren.”
Tijdens het gesprek van Verdaas met premier Rutte vrijdag is niet over zijn declaraties gesproken. Verdaas kwam in opspraak omdat hij ritten met de dienstauto naar Zwolle had gedeclareerd, terwijl hij als Gelderse gedeputeerde geacht werd om in Gelderland te wonen.

Eén reactie

  • theorikyreintjes1

    De boeren krijgen veel te weinig voor het goed onderhouden van het landschap en voor hun geproduceerde voedsel. De natuurorganisaties kosten veel geld en dan alleen voor het verwaarlozen van het landschap! Het wordt hoogtijd dat de ogen is open gaan, voor het te laat is. We hebben de natuur hard nodig, maar niet op deze manier! Als de kosten om voedsel te produceren door veel onzinnige regelgeving te behoeven van natuur, onnodig veel geld kost voor de boeren, gaat de waardering voor natuur er wel af! En zeker als je ziet dat alles verwaarloost wordt. De bossen zijn er een schoonvoorbeeld van!

Of registreer je om te kunnen reageren.