Home

Achtergrond 1 reactie

Daling Euribor vlakt af

Het Euribor-rentetarief met een looptijd van 3 maanden is gedaald tot 0,191 procent maar vlakt nu wel af. De interbancaire rente, vaak referentie bij leningen, ligt bij een looptijd van 6 maanden net onder de 0,356 procent.

Banken hebben volgens persbureau Thomson Reuters 679 miljard euro “over”. Het is geld dat ze niet direct in de economie rendabel weg kunnen zetten. Dit overtollige kapitaal drukt op de rente. Bovendien geeft de Europese Centrale Bank geen rente meer wanneer geld bij haar wordt gestald en ligt de beleidsrente met 0,75 procent laag.

Nog altijd gaan analisten er in meerderheid van uit dat de beleidsrente in de komende maanden wordt verlaagd tot 0,5 procent in een poging de economie aan te zwengelen. Banken spelen bij variabele leningen met opslagen. ABN Amro heeft de eerder genoemde verdubbeling opslag bovenop de Euribor voor een deel van de klanten weer teruggedraaid.

Prognose: rente stabiel

Eén reactie

  • Koeienboer

    Ja allicht, de ABN Amro wil toch niet weer falliet?

Of registreer je om te kunnen reageren.