Home

Achtergrond 3 reacties

Rente zakt onder 0,2 procent

Het Euribor-rentetarief met een looptijd van drie maanden is verder gezakt naar 0,20 procent, maar het niveau lijkt voorzichtig te stabiliseren.

De interbancaire rente, vaak referentie bij leningen, is bij een looptijd van zes maanden voor het eerst onder de 0,5 procent uitgekomen.

Voor bedrijven met een variabele lening zijn de percentages voordelig, al rekenen banken ten minste een opslag van 2 procentpunt omdat ze nog buffers willen opbouwen. De kredietverlening verloopt daardoor, en doordat bedrijven minder orders krijgen, niet zo soepel.

De inflatie in de Eurozone ligt rond de 2,6 procent. Door de btw-verhoging is de  inflatie in Spanje zelfs toegenomen tot 3,5 procent. Het effect van btw-verhogingen neemt af, waardoor de inflatie in 2013 dichtbij een niveau komt net onder de 2 procent. Daardoor is er op termijn ruimte voor de Europese Centrale Bank om de beleidsrente verder te verlagen, waardoor ook de Euribor nog dichter naar 0 procent komt.
Prognose: rente stabiliseert.

Laatste reacties

  • harrie weusthuis

    Dit moeten ze bij de RABO eens lezen

  • Mels

    Doen ze ook maar vervolgens verhogen ze de risico toeslag want het gas voor de kantoren wordt weer duurder.....De grootste boeven lopen los en hebben een stropdas om,ik zeg niet waar ze werken......

  • huisvader

    Weet dat banken overtollig geld zelfs onder euribor uitlenen aan gasunie mkb en burgers laten ze barsten !

Of registreer je om te kunnen reageren.