Home

Achtergrond

Olieprijs schommelt opnieuw

De olieprijs bewoog deze week tussen de 112 dollar en 109 dollar per vat ruwe olie. Eind vorige week liep de olieprijs op naar eveneens 112 dollar per vat.

Ook na het weekend hield de koers aanvankelijk stand op dit niveau, maar zakte gedurende de week. Woensdag sloot de olieprijs af met 108 dollar per vat. Donderdag liep de prijs weer iets op naar ruim 109 dollar per vat.

De olieprijs is daarmee redelijk stabiel en schommelt al enige weken binnen die bandbreedte. De reden is het gevoel onder de handelaren over de economische situatie wisselend is. Ook is er spanning aan de aanbodzijde. Eerder gaf Saoedi-Arabië al aan de olieproductie op te schroeven om de olieprijs te doen zakken naar 100 dollar per vat.

De gasprijs voor de langetermijncontracten zakte deze week naar bijna 26 cent voor een kuub gas. Deze koers geldt voor 2013. De contractprijs 2014 ligt een halve cent hoger, namelijk 26,5 cent per kuub.

De elektroprijs op de dagmarkt is 53 euro per MWh baseload-prijs.

Of registreer je om te kunnen reageren.