Home

Achtergrond 511 x bekeken laatste update:29 sep 2014

Nieuwe serie hakselaars John Deere

Doetinchem - John Deere introduceert een nieuwe serie veldhakselaars: de 7080-serie. De serie bestaat uit zeven typen met motorvermogens van 380 tot 812 pk. De grootste twee typen (de 7980 en 7780) hebben een bredere invoer en hakseltrommel.

Het belangrijkste nieuws aan deze nieuwe serie is te vinden rond de 9,0 en 13,5 liter zescilinder motoren die nu aan de Stage IIIB (of Tier 4 Interim) emissie-eisen voldoen.
Het opvallendste aan deze hakselaar is de optionele Kernelstar korrelkneuzer die bestaat uit in elkaar grijpende schijven met een zogenoemde convexe en concave (-trapeziumvormige) vorm. Het voordeel is dat de schijven een drie keer groter contactoppervlak hebben dan de traditionele korrelkneuzers en dat ze een lagere vermogensbehoefte hebben. De nieuwe serie volgt de huidige 7050-serie op en is leverbaar vanaf 2013.

Of registreer je om te kunnen reageren.