Home

Achtergrond

Vion varkensnotering zakt met 9 cent

Vion heeft zijn varkensnotering voor deze week met 9 cent verlaagd tot € 1,46. Dit gebeurt in navolging van Duitsland, waar de slachterijen vrijdag eveneens een 9 cent lagere notering afgaven.

Voor de varkenshouders komt de prijsdaling hard aan. In vier weken tijd is de varkensprijs met 17 cent gedaald. De afgelopen twee weken stond de notering op € 1,54.

In de vleeswereld wordt gesproken over een inhaalslag. Eigenlijk had de prijs vorige week ook al moeten dalen. De vleesverkoop is vorige week ingestort. Er is veel ingevroren. Onder invloed van de prijsdaling bieden de varkenshouders hun varkens vlot aan. Het aanbod is echter ook weer niet extreem groot.

Toch zijn de vooruitzichten op de wat langere termijn niet ongunstig. De voorraden op de wereldmarkt zijn vrij krap. Ook in de EU zijn de voorraden niet overdreven groot. De prijs zou zich normaal gesproken vrij snel kunnen herstellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.