Home

Achtergrond

Veel minder rechtenhandel

De handelaren en bemiddelaars in productierechten zijn de laatste dagen van 2011 toch nog redelijk druk geweest om iedereen te voorzien in voldoende productierechten.

Toch lag de handel op een beduidend lager niveau dan voorgaande jaren. Dat heeft dan ook vooral te maken met de matige economische situatie in de varkenshouderij en in de legpluimveesector.

In Zuid was het prijsniveau voor kooprechten rond de 85 euro. In Noord was het prijsniveau iets lager. In Oost rond de 85 euro. De leaseprijzen voor varkensrechten bewogen zich van 4 tot 6 euro in Zuid tot 11 tot 12 euro in Oost. Leaseprijzen voor pluimveerechten lagen tussen de 20 cent in Zuid en 65 cent in Noord.

Voor het komende jaar verwachten handelaren dat de handel in productierechten zal worden beïnvloed door de onzekerheid over de vraag of de productierechten in 2015 blijven bestaan, of dat ze worden afgeschaft.

Of registreer je om te kunnen reageren.