Home

Achtergrond

Veel leasehandel, kleine prijsbewegingen

Deze week is de handel in leasemelk levendig. Met argusogen kijkt de melkveehouderij naar de melkaanvoer. Volgens de recentste cijfers van het Productschap Zuivel, die gaan tot en met november, zou de productie achterliggen bij vorig jaar.

Te oordelen naar de aanvoergegevens van FrieslandCampina is de productie in de laatste weken echter flink op stoom gekomen wat volumes betreft. Tot en met december ligt het cumulatieve vetpercentage nog wel achter bij 2010/2011 maar dat was een wel erg productief seizoen.

Aanbod van leasemelk is er voldoende, maar de vraag is fors. De prijs is maandag opgelopen tot € 4,90 per kilo vet en daarna weer iets teruggevallen naar een redelijk stabiel niveau van € 4,80. Het is het voor het einde van het seizoen karakteristieke kat- en muisspel tussen huurders en aanbieders.

In volgemolken quotum wordt nu ook al gehandeld. Het aantal transacties is erg beperkt, vanwege nog gering aanbod. Vorig seizoen trok dit snel aan. De prijs ligt op circa € 12,15 en hoger.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.