Home

Achtergrond 1 reactie

Varkensprijs deze week op zelfde niveau

Vion houdt de varkensnotering net als de Duitse slachterijen deze week op hetzelfde niveau als vorige week, op € 1,46.

In de vleesafzet gebeurt er op het ogenblik nog niet veel. De afzet van buiken en middels loopt moeizaam. De onderdeelprijzen hiervan staan onder druk. Hierdoor wordt er op een heel varken minder geld gemaakt. De varkensnotering blijft dan ook moeizaam gelijk. Vooral in Zuid-Europa en in het Verenigd Koninkrijk is sprake van een vrij matig lopende economie, waardoor ook de vleesafzet onder druk staat.

Het is dit jaar vooral de matige stand van de economie die zorgt voor een dip in de prijsvorming. De verwachting voor de komende weken is dat de varkensprijs het vooral moet hebben van de afzet op de wereldmarkt. Slachterijen vriezen ook vlees in.

Gezien de vrij kleine voorraden op de wereldmarkt en de ontwikkeling in de varkenshouderij wordt toch verwacht dat de varkensprijs aan zal trekken over enkele weken.

Prognose: stijging op termijn.

Eén reactie

  • no-profile-image

    dirk voois

    om dat ik weet hoe de varkens worden gefokt loop ik nooit geen varlensvlees

Of registreer je om te kunnen reageren.