Home

Achtergrond 213 x bekeken 1 reactie

Van Rooi en Hilckmann verlagen varkensprijs met 8 cent

De slachterijen Hilckmann en Van Rooi verlagen hun varkensprijs voor deze week met 8 cent.

Compaxo heeft nog geen notering bekendgemaakt. Hilckmann en Van Rooi wijken met hun notering af van Vion dat maandag net als Duitsland met 9 cent omlaag ging. De Nederlandse slachterijen demonstreren hiermee hun onafhankelijkheid van Duitsland. Bovendien is het voor hun meegenomen dat ze een iets minder grote daling dan Vion kunnen laten zien.

De vraag is nu of de bodem is bereikt. Echt overtuigend zijn de signalen nog niet. Slachterijen spreken over een niet overstelpend aanbod, maar melden wel een vleeshandel die zwaar onder druk staat. Vooral hammen en middels zijn slecht te slijten.

De Duitse Teleporc veiling, meestal een eerste indicatie van de prijsontwikkeling in Duitsland noteerde 3 cent lager. Toch is de hoop en de verwachting dat de Duitse noteringen vrijdag gelijk blijven.

Eén reactie

  • no-profile-image

    petra

    hadden ze someren maar niet moeten sluiten bij hilckmann

Of registreer je om te kunnen reageren.