Home

Achtergrond

Topkok wint Van Drie-prijs met kalfsvlees BKC

Amsterdam – Chef-kok Marcel Stronks van restaurant De Leeuw uit Lichtenvoorde heeft op horecabeurs Horecava kookprijs het Glazen Kalf gewonnen.

Het Glazen Kalf is een initiatief van kalfsvleesconcern Van Drie. De prijs is in het leven geroepen om chef-koks de gelegenheid geven weer eens wat anders te doen met kalfsvlees dan het gebruikelijke.

Mooi voor de man, maar verder niets bijzonders, zou de argeloze lezer denken. Het opmerkelijke en voor Van Drie pijnlijke is dat de prijs werd gewonnen met gebruikmaking van rosékalfsvlees van concurrerende partij BKC International uit Olst, stellen BKC en Stronks.

Stronks: ”Bij een wedstrijd kies je voor een topleverancier met het beste rosévlees. Wij kochten de drie onderdelen: staart, wang en bovenbil, in bij BKC International. Directeur Maikel Speijers van BKC International is daar erg trots op. Overigens moet daarbij worden opgemerkt dat BKC geen eigen productieketen heeft voor rosévlees. Het koopt rosékalveren vrij in.

De Van Drie Groep kon dinsdag nog geen reactie geven.

Update: Van Drie: claims BKC niet waar

Of registreer je om te kunnen reageren.