Home

Achtergrond

Slachtkoeien noteren dubbeltje hoger

De handel in slachtrunderen op de veemarkt in Leeuwarden is goed verlopen.

De 502 aangevoerde runderen werden binnen een uur verkocht. De noteringen gingen over de hele linie met een dubbeltje omhoog. Een behoorlijk deel van de runderen ging dit keer naar de slachterij van Vion in Tilburg. Daardoor was al snel duidelijk dat de runderen voor een goede prijs verkocht konden worden.

Ook de export naar Duitsland en België loopt nog altijd goed door. Zowel de aanvoer van runderen via de markt, als rechtstreeks is niet overdreven groot. In combinatie met een goede vraag blijven de prijzen op een goed niveau. De handel verwacht niet dat de melkveesector op korte termijn veel meer vee gaat uitstoten, ook al is er redelijk zicht op het percentage dat van het melkquotum is volgemolken. Dat betekent dat de prijzen komende weken mogelijk nog licht schommelen, maar ook niet meer dan dat.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.