Home

Achtergrond

Prijs vleeskalf blijft met moeite overeind

De verkoop van rosé kalfsvlees loopt maar moeizaam. Januari is traditioneel al geen beste maand voor de afzet van vlees, maar in de derde en vierde week van het jaar zouden er toch al wat tekenen van een verbetering aan de horizon te zien moeten zijn. Voorlopig is dat nog niet het geval.

Kalfsvleesintegraties en -slachterijen proberen de inkoopprijzen van de niet-contractgebonden dieren met man en macht te drukken. Dat lukt niet, omdat het aanbod van vrije vleeskalveren krap is. Zodoende moeten zij voor volgende week dezelfde prijzen betalen als in deze week. Jonge rosévleeskalveren noteren daarmee € 4,00 tot € 4,05 per kg geslacht gewicht. Dat is € 0,40 per kilo meer dan een jaar geleden.

De prijs van oude rosévleeskalveren blijft gelijk op € 3,80 tot € 3,85 per kilo. Dat is € 0,65 per kilo meer dan in de derde week van 2011. Om hun verliezen te beperken verwerken slachterijen veel minder kalveren dan vorig jaar.

Prognose: prijs gelijk

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.