Home

Achtergrond

Oude schapen blijven goed prijshoudend

De opbrengst van de schapen en lammeren op de veemarkt in Leeuwarden was alleszins bevredigend, de niet te kleine aanvoer à 1.211 dieren in aanmerking genomen.

Oude ooien werden vlot verkocht tegen zelfs iets gestegen prijzen. Ze zijn erg gewild en staan alweer bijna op het topniveau van oktober. Voor een uitgeselecteerd schaap is 120 euro een mooie restwaarde. Voor sommige inkopers is het een alternatief voor de gewone ooi, die uiteraard wat minder weegt en dus een hogere kiloprijs moet opbrengen na de slacht.

De export van ooien naar Frankrijk is momenteel wat gedrukt, als gevolg van voldoende aanvoer aldaar uit eigen productie. De markt in Duitsland biedt mogelijkheden voor de wat vettere. Ondanks een stroeve markt voor rammen wegens moeizamer afzet van lamsvlees in Nederland bleven ze in Leeuwarden toch prijshoudend dankzij flinke aankoop van een exporteur voor levering in België.

Prognose: schaap gelijk, lam lager.

Of registreer je om te kunnen reageren.