Home

Achtergrond

Opruimen mindere kwaliteit peen drukt prijs

Het is eind januari, wie nog geen biologische peen verkocht heeft wil nu een begin maken.

Daarnaast komt er ook aanbod op de markt van partijen die preventief uit de bewaring gaan, vanwege de dit seizoen maar matige kwaliteit. Als gevolg daarvan kreeg de notering van Emmeloord een grotere bandbreedte: 2 euro verlaging aan de onderzijde en een euro hoger aan de bovenkant.

Aldi gaf donderdag een neerwaarts bijgesteld prijsvoorstel voor biopeen, een domper voor afsluiten van nieuwe leveringscontracten in de retail, want de Duitse discounter is sterk met zijn assortiment biologische groente en geldt als prijszetter voor dit segment.

De handel in gangbare peen is rustig, met relatief weinig transacties voor gewassen product. Er is best vraag uit Oost-Europa, maar het prijsniveau ligt voor de kopers nog te hoog om echt zaken te doen. De vraag is wie er het eerst door de knieën gaat.

Kwaliteit wordt ook voor gangbare peen zo langzamerhand een issue. Het drukt de prijs aan de onderkant van de markt. Als de marges kleiner worden komt daarop meer nadruk te liggen.

Prognose: lichte prijsdaling

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.