Home

Achtergrond

Ooiprijzen staan licht onder druk

De prijzen van ooien staan licht onder druk. Reden voor de veemarkt in Leeuwarden om de ooinotering met 2 euro te verlagen.

Desondanks staan de schapennoteringen nog steeds op een relatief hoog niveau. De noteringen voor rammen en slachtschapen werden in Leeuwarden zelfs met 2 euro verhoogd. Aan de aanvoer van 1.167 kan dat niet hebben gelegen. Blijkbaar is de vraag goed.

De verwachting is dat de prijzen ook in de eerste weken van het nieuwe jaar op een relatief hoog niveau blijven. De export van ooien naar Frankrijk staat wel onder druk. Er zijn in diverse Franse regio’s meer eigen lammeren beschikbaar. Dat zorgt voor lichte druk op de prijzen.

Het Schmallenberg-virus lijkt tot nu toe weinig tot geen invloed op de schapenprijzen te hebben. Eventuele exportbeperkingen kunnen de markt flink op zijn kop zetten. Voorlopig lijkt hiervan nog geen sprake, maar de spanning neemt toe.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.