Home

Achtergrond

Nieuw-Zeelandse boer bestraft voor vogelverven

Wellington – Een Nieuw-Zeelandse boer is dinsdag veroordeeld omdat hij arenden roze en rood heeft geverfd.

Hij moet een boete van 5000 Nieuw-Zeelandse dollar (ruim 3.100 euro) betalen wegens dierenmishandeling. Nietsvermoedende vogelaars zagen de vogels en raakten in rep en roer, omdat ze dachten een nieuw soort roofvogel te hebben gezien.

Volgens Nieuw-Zeelandse media hoopte de man met zijn actie media-aandacht te krijgen. Bij hem thuis lagen tal van krantenknipsels over de vogels.

De eerste geverfde vogel werd begin 2009 gesignaleerd. Anderhalf jaar later kwam de waarheid aan het licht, toen een arend werd doodgereden door een auto. Dierenartsen ontdekten dat de veren met verf waren bespoten. Via een video kwam de recherche bij de boer terecht. De boer beschilderde graag dieren. Op zijn computer stond een foto van een koe waarop de woorden 'gelukkig kerstfeest' waren geverfd.

Of registreer je om te kunnen reageren.