Home

Achtergrond

Minder vlees voor Belgische militairen

Brussel – In de strijd tegen overgewicht krijgen Belgische militairen minder vlees voorgeschoteld. Zes op de tien militairen kampt namelijk met te veel kilo’s.

Dat meldden Belgische media donderdag. De kantine van een militair hospitaal serveert binnenkort bij wijze van experiment kleinere stukjes vlees. De zeshonderd militairen krijgen 100 gram in plaats van een stuk van 150 gram. Dat scheelt zo’n 120 tot 150 calorieën. Als het experiment succes heeft, gaat het voor alle kazernes gelden.

Militairen kunnen sinds enkele maanden al een beroep doen op een digitale dieetcoach op de interne website van het ministerie van Defensie. Zij krijgen dan voedingstips op maat. Van de ruim 300 belangstellenden gaf een derde inmiddels op, een derde verloor gewicht en nog eens een derde schreef zich alleen in om wat informatie te vragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.