Home

Achtergrond

Matige animo voor de dure ruwvoeders

In rundveevoeders zijn op prijsgebied geen grote wijzigingen waar te nemen.

In rundveevoeders zijn op prijsgebied geen grote wijzigingen waar te nemen. De echte ruwvoeders zijn ondanks lichte prijsdaling nog steeds prijzig en goede kwaliteit is maar beperkt (gerstestro, weidehooi) leverbaar. Wat er aangeboden wordt is doorgaans import. De vraag is daardoor minder. Nieuw weidehooi is nauwelijks te krijgen. De afzet van aardappelvezels gaat stevig door, het duurt nog ongeveer een maand voor de campagne zal eindigen.

Ook de verkoop van tarwegistconcentraat loopt vlot. Verschillende soorten zijn de afgelopen weken een fractie duurder geworden. Desondanks is er voor bijvoorbeeld Grain pro nu een levertijd tot tien dagen. Voor ingekuilde snijmais ligt de prijs nu op € 57,50 tot € 65,00 per ton, afhankelijk van de kwaliteit en uiteraard de afgenomen volumes. De verkoop loopt nog niet hard, gezien de verhouding tot de voederwaardeprijs.

De grote verschillen in de kwaliteit van aardappelsnippers komen nog steeds tot uitdrukking in de prijs. Voor goede A1-kwaliteit snippers ligt het gemiddelde prijsniveau 7 tot 10 per ton hoger dan voor de aangeboden bulk. Voor voeraardappelen geldt onverminderd groot aanbod, maar van mindere kwaliteit dan gewenst.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.