Home

Achtergrond

Kwaliteit krijgt invloed op aanbod peen

De peenhandel is tam. De vraag uit Duitsland is heel beperkt, er gaat wel wat meer naar België. Daar is het prijsniveau echter beperkt.

B-peen met bestemming België brengt maximaal 15 euro per 100 kilo op. Het product is er nog niet vlot genoeg af te zetten voor een hogere prijs.

Her en der treden kwaliteitsproblemen op: vlekjes en phytophthora. Dat leidt tot aanbod van partijen die beslist uit bewaring moeten. Bij beperkte vraag zorgt dat voor prijsdruk. Vandaar ook een notering van Emmeloord die aan de bovenzijde een euro zakte. Middenmeer sprak bij ongewijzigde maar iets lagere notering zelfs van een flauwe marktstemming.

Volgende week zijn veel proefspoelingen. Dat leidt ongetwijfeld tot extra aanbod van twijfelachtige partijen. De vraag van landen waar normaal iets mindere kwaliteiten goed te slijten zijn (Oost-Europa) is echter minimaal. Grove (C/D) peen is erg schaars en brengt goede prijzen op.

Prognose: prijsdruk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.