Home

Achtergrond

Italiaanse schapen moeten luier om

Rome – De rechtbank in Lecce heeft beslist dat de schapen die in het Zuid-Italiaanse stadje Fasano op de openbare weg lopen, voortaan een luier om moeten.

Als de schapenhoeder, die in een juridisch gevecht is geraakt met de burgemeester van de stad, de uitwerpselen verzamelt, zijn de luiers niet nodig. Dat melden de Italiaanse media woensdag.

Burgemeester Lello di Bari had een speciale verordening uitgevaardigd die de herder verplichtte, zoals ook voor eigenaren van honden geldt, de uitwerpselen op te rapen. De herder stapte daarop naar de rechtbank. Die stelt nu de burgemeester in het gelijk, omdat de volksgezondheid en de verkeersveiligheid in het geding zijn.

Overigens stelde de rechtbank ook dat de schapenhoeder zijn weidevelden waar zijn schapen grazen, ook kan bereiken zonder daarvoor de openbare weg te moeten betreden. De herder kan dus ook zijn route wijzigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.