Home

Achtergrond 824 x bekeken

Goede handel kalvermarkt Purmerend

De handel in nuchtere kalveren in Purmerend is goed verlopen.

Een zwartbont stierkalf eerste kwaliteit noteert 10 euro hoger op maximaal 130 euro per stuk. De aanvoer lag in Purmerend met 480 nuka's net iets lager dan vorig week (490). Volgens de handel liggen de prijzen die de veehouder in de praktijk voor een zwartbont stierkalf eerste kwaliteit ontvangt een tientje hoger op zo’n 140 euro per stuk. Ook vorige week ontvingen veehouders al prijzen rond de 140 euro per stuk.

Opvallend is dat de prijzen in Purmerend al een tijdje op een lager niveau liggen dan in Leeuwarden. Het is moeilijk aan te geven waar dit hem in zit. Duidelijk is dat Purmerend op het moment wat aan de lage kant zit. Volgens de integraties is 130 euro momenteel wel een reële prijs voor een zwartbontkalf eerste kwaliteit. De huidige prijzen die door de handel gevraagd worden zouden op een te hoog niveau liggen. Koude weersomstandigheden en kalveren die in de zomer afgemest zijn, zouden een prijsdaling volgens de integraties rechtvaardigen.

Duidelijk is dat de handel in rosékalveren de nuka-prijzen in de benen houden. De markt voor rosé kalfsvlees loopt goed. De markt voor blank kalfsvlees loopt volgens de handel minder goed.

Prognose: stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.