Home

Achtergrond 280 x bekeken 1 reactie

Geld lenen goedkoper

De korte rente is de afgelopen periode gedaald. De liquiditeit op de geldmarkt nam toe en tegelijk slonken risicopremies.

De driemaands Euribor (het tarief waartegen banken geld kunnen lenen) daalde deze week met bijna 0,1 procent tot 1,257 procent.

Een verdere verlaging lijkt mogelijk. De Europese schuldencrisis heeft een verlagend effect op de economische groei en op de inflatie. De Europese Centrale Bank (ECB) zou daardoor wel eens tot verdere renteverlaging kunnen besluiten, al zien experts dat niet in januari gebeuren. De inflatie biedt daar ruimte voor. Verwachtingen voor het eurogebied zijn onder de 2 procent gekomen.

De lange termijn rente stond licht onder druk, na een oplopend einde van 2011. Banken zullen rentes niet snel laten zakken door zwaardere kapitaaleisen van de ECB en stijgende spaarrentes. Ook deze laatste moeten gefinancierd worden.

Prognose: licht dalend.

Eén reactie

  • no-profile-image

    timo

    Wat,verlagen van de hypotheekrente? Vergeet het maar .De Rabo heeft in nov. 2011 de variabele rente voor de derde keer op rij verhoogd tot 3,9% .Terwijl de euribor rente als een baksteen viel. Leg mij dat eens uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.