Home

Achtergrond 351 x bekeken

Gasprijs laag door zachte winter

Het zachte winterweer houdt de gasprijzen relatief laag. De vraag is beperkt.

De voorraden zijn nog groot. Nog niets wijst op een mogelijk tekort en dat houdt de markt rustig en de prijzen laag. De gasprijzen kropen in de loop van deze week op naar 22 tot 22,5 cent per kuub. Vorige week schommelde de prijs nog rond de 21 cent per kuub. Paniek veroorzaakte de prijsstijging echter niet. De verhoging vlakte na woensdag ook weer af. Vorig jaar kostte een kuub gas 25 cent. Dat blijkt uit navraag bij Agro-Energy.

De termijnprijzen voor elektriciteit bewogen zich tegen die van gas en olie in. Zowel de peak- als baseprijs voor 2013 noteerde een daling van ongeveer 1 euro/MWh. Ook de spotprijs blijft laag. Dat meldt Powerhouse. Wel lieten de spotprijzen een daling zien. Dat komt eveneens door het milde weer en de harde wind. De wind is afgenomen en er worden lagere temperaturen verwacht. Voorlopig neemt de dalende spotprijs de termijnprijzen nog mee naar beneden.

Of registreer je om te kunnen reageren.