Home

Achtergrond 1 reactie

Boer creëert met verf nieuw soort arend

Wellingtong – Een nieuwe soort arend die vogelkundigen in Nieuw-Zeeland in rep en roer bracht, blijkt nep te zijn. Een boer uit Dannevirke op het Noordereiland ving de roofvogels, verfde ze met spray en liet ze vrij.

De boer is schuldig bevonden aan dierenmishandeling, meldde de krant Manawatu Standard donderdag. De rechtbank doet op 30 januari uitspraak.

De eerste roze- en roodkleurige roofvogels werden in 2009 ten noorden van de hoofdstad Wellington gezien. Amateurornithologen stuurden enthousiast foto’s van het dier naar de plaatselijke krant en dat leidde tot speculaties over een nieuwe vogelsoort. Tien maanden later overleefde een arend een aanrijding met een auto niet.

Dierenartsen constateerden dat de veren met verf waren bespoten. Via een video kwam de recherche bij de boer terecht. De boer beschilderde graag dieren: op zijn computer stond een foto van een koe waarop de woorden gelukkig kerstfeest waren geverfd.

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    hjwortelboer@hotmail.com

    Grappig

Of registreer je om te kunnen reageren.