Home

Achtergrond 185 x bekeken 1 reactie

Week 38: goede vraag naar kuikenvlees

De vriendelijke stemming op de markt van kuikenvlees houdt aan. De vraag naar kuikenvlees is goed, waardoor de afzet vlot doorloopt. Vooral de export van bevroren bouten verloopt prima met stijgende prijzen tot gevolg. Ook de verkoop van andere bevroren producten stemt tot tevredenheid. De lagere koers van de Euro ten opzichte van de Dollar helpt mee om de export te bevorderen.

De afzet van filet verloopt daarentegen wat moeizamer dan twee weken geleden. De vraag is iets afgenomen, wat overigens normaal is voor de tijd van het jaar. De prijzen van filet staan hierdoor enigszins onder druk.

Het aanbod is momenteel niet al te ruim en de hoeveelheid voorraad is klein. Het aanbod zal wellicht de komende tijd groter worden, maar de verwachting is dat de markt dit moet kunnen absorberen gezien de goede vraag en het lage voorraadniveau. Het positieve marktbeeld houdt waarschijnlijk nog wel enige tijd aan.

Dankzij de evenwichtige verhouding tussen vraag en aanbod handhaven de prijzen van levende kuikens zich op een hoog niveau. De ‘vrije prijzen’ handhaafden zich voor de vierde week op rij op een niveau van 0,97/kg. De basiscontractprijs voor levering vanaf volgende week noteerde onveranderd op € 0,815/kg inclusief BTW.

Al met al, een aanhoudend vriendelijk marktbeeld.

(Bron: PPE)

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    JP Bierema

    Nou, ik zei toch al na de berichtgeving van 21 september dat er gelijk kapers op de kust zijn. Nu lees ik dat de afzet prima is en 2 dagen terug na Barneveld staat er te lezen: Vraag naar pluimveevlees onder druk.
    Van wie bekomt u die informatie? In ieder geval had men weer een reden de BCP te laten zoals die is! En die had een halve cent omhoog gemoeten. Wat zijn het toch een stelletje boefjes die die BCP vaststellen.
    En geen hond die er wat aan kan doen. Ja de schrijvende pers, maar die typt in wat de eerste de beste handelaar hem of haar wijs maakt. Bah!

Of registreer je om te kunnen reageren.