Home

Achtergrond 9 reacties

Week 36: vraag naar eieren trekt niet hard aan

Ondanks dat de vakanties nu vrijwel overal afgelopen zijn, trekt de vraag naar eieren nog niet echt hard aan. Het aanbod, vooral van de lichte eieren, is nog altijd ruim te noemen. De bestellingen vanuit de retail zijn niet eens zo slecht voor de tijd van het jaar, maar zouden wel wat mogen aantrekken om het ruime aanbod goed weg te kunnen zetten. Het aanbod van zware eieren is wat minder groot, waardoor in dit segment de prijzen gemakkelijker gehandhaafd kunnen worden.

De afzet aan de eiproductenindustrie loopt wat terug. De industrie beschikt nog over vrij grote voorraden eieren. Deze situatie leidt ertoe dat de prijzen in dit segment wat lager zijn komen te liggen.

De afzet naar derde landen verloopt wat stroever. Er worden nog wel bestellingen vanuit Afrika en het Midden Oosten geplaatst, maar de afnemers willen hiervoor minder betalen.

(Bron:PPE)

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  how low

  pfff! de spreekbuis van de handel.

 • no-profile-image

  Tommie

  Dat wordt snel gezegd, als de marktberichten niet naat het zin zijn. Eieren zijn er bij de bulten, dus prijs kan nog weleens verder kelderen. Ik ben overigens geen handelaar en hoop heel erg dat ik ongelijk heb! Maar het overschot zal elke week duidelijker worden. Koude sanering wordt helaas realiteit. Kop in het zand heeft nog nooit iets opgelost!

 • no-profile-image

  dirk

  Zeg Tommie wie steekt er de kop in het zand,ik snap je relaas niet helemaal.Graag een nadere verklaring.

 • no-profile-image

  Tommie

  Dirk, niet zo moeilijk. Als er een bericht staat van ppe wat niet positief is over de markt, is het een spreekbuis van de handel, zie 1e reactie. Volgens mij is dat ontkennen van harde werkelijkheid, die pijn gaat doen voor veel ondernemers. Dat niet onder ogen willen zien, is volgens mij kop in het zand steken.

 • no-profile-image

  pluimvee houder

  Helemaal mee eens Tommie, wij in holland zijn gewend om niet verder te kijken dan onze neus lang is. Als er 2 buurmannne van een pluimveehouder leegstaan dan denkt de pluimveehouder die nog vol zit dat de eieren omhoog gaan !! Kijk eens naar de inlegcijfers van Europa en je zult zien dat de malaise nog wel even aanhoud. Als je dan wereldwijd de graan oogsten en prijzen bekijkt dan zie je dat of door hitte of door regen de oogsten en kwaliteit niet voldoende zijn om de voerprijzen te laten zakken. Kortom het is klote en blijft nog wel even klote, maar na een diepe dip komt er altijd een betere tijd het enige doel voor ons als pluimveehouder is om deze tijd te bereiken. Door iedere keer maar weer af te geven op NOP , Eierhandel, voerfabriek enz bereiken we dit nooit. probeer eens met deze mensen in overleg te gaan en zoek samen de oplossing, dit brengt meer dan met elkaar het gevecht aan te gaan.
  groetjes van een realistische pluimveehouder!

 • no-profile-image

  how low

  ben blij dat ik in het noorden zit.
  met de voerfabriek kun je overleggen, met de broederij sinds een half jaar ook heel goed en door de rest wordt uitgeknepen en leeg gezogen. en ga mij niet vertellen hoe de eierhandel in elkaar steekt, ik heb er jaren ingezeten en les 1 was (en is nog steeds) aan een goedkoop ei kan ik meer verdienen dan aan een duur ei. en ik steek mijn kop niet in het zand,dat kan hier hellemaal niet er is hier alleen maar klei.

 • no-profile-image

  pluimveehouder nederweert

  Toen de eieren duur waren boden de handelaren hoge prijzen en praten ze elkaar de hemel in ze zijden ze zouden tot 2013 duur blijven toen klapte de markt onverwacht in dat had niemand voorzien nu is iedereen in negatieve stemming maar je zal zien op een onverwacht moment klimmen de eierprijzen

 • no-profile-image

  eierhandelaarke

  Na regen komt zonneschijn, toch ?

 • no-profile-image

  boerke

  dit gaat goed komen dat weet ik zeker als ik eirerhandelaar was ging ik nu goede afspraken maken voor de toekomst nop glad of licht daar boven dan houden boeren het langer vol en hebben eirhandelaren betaalbare eieren voor een goede prijs want een nop prijs waar eieren worden verhandeld onder de nop als het slecht is en ver boven als het goed is geen realistische nop noteering

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.