Home

Achtergrond

Water hindert uienoogst

Door de vele neerslag kunnen uien niet worden gerooid of geladen.

Door de vele neerslag kunnen uien niet worden gerooid en geladen. Telers graven geulen om het water af te voeren. Foto De Groot en Slot

Kain – Bezoekers bekijken op de aardappelmanifestatie Potato Europe een inschuurlijn voor aardappelen. De manifestatie is gisteren en eergisteren gehouden in het Belgische Kain op een terrein van in totaal 23 hectare. Er zijn op de manifestatie ook aardappelrooiers gedemonstreerd. Zo’n 160 standhouders prezen hun waren en diensten aan. Er zijn zo’n zesduizend bezoekers geweest. Potato Europe wordt ieder jaar gehouden in afwisselend België, Frankrijk, Nederland en Duitsland. Volgend jaar vindt de manifestatie plaats in het Franse Villers-Saint-Christophe op 12 en 13 september. Het jaar daarna is Nederland weer aan de beurt om het evenement te organiseren. Foto Peter Roek

Langeveen – De Haaksbergse Plus-supermarkt Leusink gaat vanaf 10 september vlees verkopen van blaarkoppen van de Langeveense biologische natuurboer Jan Broenink. Dit meldt de Stichting Natuurboer uit de Buurt, waarvan Jan Broenink lid is. Broenink laat zijn dieren grazen in het natuurgebied Engbertsdijksvenen bij Langeveen, in beheer bij Staatsbosbeheer. De rundveehouders van Stichting Natuurboer uit de Buurt zijn biologische boeren die hun bedrijfsvoering combineren met inspanningen voor natuur en landschap. De introductie in de Haaksbergse supermarkt is een vervolgstap op een succesvolle pilot met rundvlees van oud-Hollandse brandrode runderen van natuurboer Berrie Klein Swormink bij een Plus-supermarkt in Deventer. Foto Natuurboer uit de Buurt

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.