Home

Achtergrond 1289 x bekeken

Vormec stopt met groentechniek

Vormec in Steenwijk (Ov.) stopt met de import van de trekkermerken Holder en Iseki. Eerder al staakte het de import van Landini en McCormick.

Met het wegvallen van deze merken stopt Vormec feitelijk met de groentechniek-tak van het bedrijf. Zowel Holder (lees hier meer) als Iseki (lees hier meer) hebben inmiddels een nieuwe importeur gevonden.

Samenwerking tussen Vormec bv en Agritech bv

Met het wegvallen van de groentechniek richt Vormec BV zich weer vooral op de landbouw. Zusterbedrijf Agritech bv doet dat ook, met de import van Valtra-trekkers. Een samenwerking ligt dus voor de hand. Beide zusterbedrijven waren overigens al in hetzelfde pand gevestigd. Vormec en Agritech gaan intensief samenwerken, maar van een echte fusie is geen sprake: ook in de toekomst blijven beide bedrijven onder eigen naam de markt betreden. Wel komt er één directeur en gaan de 12 medewerkers gezamenlijk werken aan een totaalomzet van circa €20 miljoen. Agritech doet dat met Valtra, Vormec met Dieci-verreikers, Gaspardo, Maschio, Agricola, Willemsen, Geringhoff en Hydrac.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.