Home

Achtergrond 193 x bekeken

Verbazing bij Bleker over toon debat

Den Haag – Staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) verbaast zich over de opwinding van het debat woensdag bij de eerste dag van de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer.

”Tjongejongejonge, je wilt toch wat bereiken in een debat?”, zei Bleker over de ”opgewonde toon” die Geert Wilders van gedoogpartij PVV en enkele fractievoorzitters van de oppositie aansloegen.

Hij heeft echter geen spijt dat zijn partij, het CDA, de samenwerking met Wilders is aangegaan, omdat het kabinet wel de noodzakelijke dingen kan doen voor Nederland. "Dat is wel de andere kant van de medaille'', aldus Bleker die de PVV-leider woensdag "in 1 minuut zag aangeven dat hij de maatregelen van het kabinet steunt en vervolgens 40 minuten kabaal'' maakte. De CDA-achterban die kritisch is op de samenwerking met de PVV vindt dat kabaal volgens hem "helemaal niks''. Zelf heeft hij gemengde gevoelens: "Ik sta er raar van te kijken, maar raak er niet door van de leg.''

Of registreer je om te kunnen reageren.