Home

Achtergrond

Veel bijzondere gewassen in keuringszaal

Lisse – In de keuringszaal bij de CNB in Lisse wordt deze week een reed scala aan producten uit het sortiment van de bijzondere bolgewassen getoond.

Zoals de heel typische bloei van Allium sativum (foto) die werd ingezonden door J.H. Oostdam. Deze variëteit van knoflook heeft bijzondere stengelvormen die zich, voordat de werkelijke bloemen zich ontwikkelen, in twee lussen draaien. Heel apart.

Oostdam showt ook een vaas met de forse bessen van Chasmanthe floribunda. Kwekerij Davelaar haalt ook deze week weer alles uit de kast en showt in de keuringszaal een enorm sortiment Crocosmia. Zoals de oranje Cr. ‘Constance’, de dieprode Cr. ‘Lucifer’, de grootbloemige oranje Cr. ‘Emily Mackenzie’ die een donkere mooi contrasterende steel heeft en onder andere ook de gele Cr. ‘George Davison’ en de dieprode Cr. ‘Emberglow’ met een prachtige kam die lang bloeiplezier belooft.

Warmerdam Bloembollen toont een pot met prachtig boeiende Bessera elegans. De rode bloemen staan perfect op de frêle steeltjes die deze weelde goed kunnen dragen. Cees Breed tenslotte showt een enorm sortiment Colchicum, waaronder de grote C. ‘Violet Queen’, C. ‘Poseidon’ en de forse C. ‘Disraeli’.

Heel apart is de pot met de rode Rhodophiala die een (kleinere) Amaryllisachtige bloem produceert en de potten met de kleine bloemen van Cyclame cilicium en C. graecum staan prachtig in bloei.Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.