Home

Achtergrond

Veehouders in Texas hebben te kampen met langdurige droogte

Sulphur Springs – Op de veemarkt in Sulphur Springs (Texas) worden meer koeien verkocht dan gebruikelijk voor de tijd van het jaar.

Sulphur Springs – Op de veemarkt in Sulphur Springs (Texas) worden meer koeien verkocht dan gebruikelijk voor de tijd van het jaar. Veehouders worden door de droogte gedwongen om delen van hun veestapel te verkopen. Oogsten zijn mislukt en grasland is verdroogd. Om de veestapel toch aan het vreten te houden moet extra voer worden aangekocht. De voerkosten lopen daardoor simpelweg teveel op, waardoor veehouders niets anders rest dan een deel van hun dieren te verkopen.


Foto ANP

Wijnandsrade – Bezoekers aan de praktijkdag suikerbieten op de PPO-proefboerderij in het Zuid-Limburgse Wijnandsrade bekijken de verrichtingen van een bietenmuis. Bewaren, afdekken en verladen is een van de thema’s op deze dag. Ook grondbewerking staat centraal, omdat bodemkwaliteit ook in Limburg een belangrijk onderwerp is om de bietenteelt in de toekomst rendabel te houden. Bieteninstituut IRS en coöperatie CSV Covas verleenden hun medewerking aan de dag. De bietencampagne is goed op stoom. In Limburg worden suikerbieten met de muis geladen, omdat het product een lange weg te gaan heeft. Zo gaan de bieten schoon op transport.

Foto Twan Wiermans

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.