Home

Achtergrond 261 x bekeken

Varkensprijs blijft gelijk

Vion houdt zijn varkensnotering in navolging van Duitsland gelijk. De varkensprijs maakt dit jaar geen stijgende beweging na de vakantie zoals de laatste jaren wel steeds het geval was. De Vion-notering staat al weken muurvast op € 1,53.

De afzet loopt wel, maar niet erg hard. Het aanbod binnen de EU is nog steeds groot. Vooral in Duitsland is dat het geval. Er wordt gewezen naar de slechte zomer als oorzaak. Door de gematigde temperaturen zijn de varkens goed door blijven groeien en is er meer aanbod dan verwacht.

Uit Duitsland komt het gerucht dat de slachterijen er daar op uit zijn om de prijs tot het eind van het jaar op dit niveau te houden. Het is de vraag of dit lukt.

Prognose: gelijk.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.