Home

Achtergrond

Uien moeilijk te rooien, maar toch flauwe handel

De vele regen, al is het geen doorlopende zondvloed, rijdt het rooien van de uien flink in de wielen.

Als er een korte periode droog weer is moet de teler alle zeilen bijzetten om na rooien ook te kunnen inschuren. Niettemin is de handel een dooie boel. Na een week waarin een zeer vroege notering voor zaaiuien droog uit de schuur kon worden gezet meldde de telersbeurs Goes hiervoor geen transacties. De inkoper en handelaar zijn bang hun vingers te branden, met een erg grote uien oogst in het vooruitzicht. Binnen Europa is de afzet klein, men zoekt soelaas in levering aan verre bestemmingen. Senegal, doorgaans de afnemer die de kar trekt in Afrika, laat het dit seizoen echter nogal afweten.

Prognose: prijs blijft laag

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.