Home

Achtergrond

Tarweoogst valt tegen

Lelystad – De tarweoogst bij PPO Akkerbouw, Groene Ruimte en Vollegrondsgroente in Lelystad is niet om te juichen. Bedrijfsleider Henk Oosterhuis zegt dat het vochtgehalte nog niet eens tegenvalt, ”maar de kwaliteit is er af.”

Kommervolle tarweoogst geeft troosteloos beeld

PPO mat zelf bij de oogst een gemiddeld vochtpercentage van ongeveer 17,5 procent. ”We hadden natuurlijk nog kunnen wachten, maar wie zegt dat het weer morgen beter is. Donderdag hadden we in elk geval nog een zonnetje, dat pikken we dan nog mooi mee.”
De tarwe is erg nat en er zich fusarium in en schot. ”Je ziet de groene spruiten er uit komen.” Oosterhuis verwacht dat de tarweoogst vrijdag geheel wordt afgerond. We moesten nog zo’n zeventig hectare en dat krijgen we morgen met twee combines wel klaar.” Foto Axipress

Veel grondtarra bij eerste suikerbieten

Zeewolde – De eerste suikerbieten worden bij Wim Klink in Zeewolde geladen voor de bietencampagne 2011-2012 die vandaag begint. De bieten, het gaat om zo’n 900 ton, zijn eerder deze week gerooid. “De teler krijgt er de hoogste vroegleverpremie voor van € 7,77 per ton”, vertelt Peter Koopmans van Suiker Unie. Zijn eerste indruk van de oogst is goed. ”Zeker gezien de buitengewoon slechte rooiomstandigheden. Op het ene perceel plakt het meer dan op het andere, maar zeker is dat de eerste bieten met veel grondtarra binnenkomen.”Foto Axipress

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.