Home

Achtergrond

Steeds meer machines bij oogst mais China

Jiaozhou – In de Oost-Chinese provincie Shandong haalt een boer mais binnen.

Jiaozhou – In de Oost-Chinese provincie Shandong haalt een boer mais binnen. De voorjaarsoogst staat in China weer voor de deur en de regering stimuleert het gebruik van machines. Volgens schattingen van het Chinese ministerie van landbouw wordt dit voorjaar zo’n 9,67 miljoen hectare met een machine geoogst. Van de totale voorjaarsoogst wordt nog 70 procent zonder machines geoogst. De Chinese economie groeit dit jaar met circa 9 procent maar de regering constateert een toenemend gat tussen de ontwikkeling van stedelijk China en het platteland.


Foto ANP

Manglisi – Een Georgische boerin melkt een koe in de buurt van het dorpje Manglisi. Dit dorpje op zo’n 70 kilometer ten westen van Tbilisi bestaat vooral bij gratie van de landbouw en veeteelt. Een deel van de Georgische landbouwproductie wordt, ondanks slechte politieke relaties met Rusland, nog steeds verkocht naar de grote noorderbuur, maar het in de Kaukasus rondwarende MKZ-virus maakt de export steeds moeilijker. Georgische zuivel en vleesproducten worden streng gecontroleerd en ook vaak tegengehouden aan de Russische grens.


Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.