Home

Achtergrond

Stabiele prijzen, maar nieuwe bijproducten

Aan het prijzenfront gebeurde er deze week weinig bij de natte bijproducten voor de melkveehouderij.

Het aanbod van tarwegistconcentraat is al z’n vormen is nog steeds vrij royaal, maar de voerwaardes voor de diverse soorten zijn dan ook erg verschillend. Daarbij lijkt het er op dat het goedkoopste tarwegistconcentraat (Europro) toch iets minder overvloedig beschikbaar is dan eerst gesuggereerd.

Aardappelproducten zijn nog altijd krap beschikbaar, maar dat is gezien het weer niet zo verwonderlijk. Hetzelfde geldt voor bierbostel, maar omdat er in het algemeen een ruimere beschikbaarheid is van ruwvoeders, stijgen de productprijzen in het algemeen toch niet.
Duynie begint vandaag met de eerste leveranties perspulp van de nieuwe oogst. Met de bestellingen heeft het de laatste tijd niet echt storm gelopen, zo valt te horen. De relatief hoge prijsstelling van de Duynie-pulp is daar mede debet aan.

Beuker brengt ondertussen nieuwe producten op de markt voor de melkveehouderij. Dit betreft bestendige soja en raapschroot in droge vorm. Boeren voerden dit soms al bij, maar nu is het via Beuker, ook rechtstreeks door boeren te bestellen.

De markt voor fourages blijft erg krap. Stro en hooi zijn onveranderd moeilijk aan te komen en duur.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.