Home

Achtergrond

Recordprijs bier deert Oktoberfeesten niet

München - Bezoekers van de Oktoberfeesten in München malen niet om de prijs van een literglas bier, die is gestegen naar de recordhoogte van 9,20 euro. De organisatie verwacht dat de bezoekers circa 7 miljoen liter bier zullen consumeren.

Burgemeester Christian Ude van München heeft zaterdag om 12.00 uur de 178e editie van de Oktoberfeesten geopend. Hij deed dat door op de Theresenwiese het eerste vat bier aan te slaan. De organisatoren van het evenement in Zuid-Duitsland verwachten in de komende 2 weken meer dan 6 miljoen bierliefhebbers uit binnen- en buitenland.

De traditie begon in oktober 1810. Toen werd ter ere van het huwelijk tussen kroonprins Ludwig van Beieren en prinses Therese van Saksen-Hildburghuizen een groot volksfeest georganiseerd. Destijds duurde het feest van 12 tot en met 17 oktober.

De burgers vermaakten zich zo goed, dat het evenement een jaarlijkse traditie werd. Later werd de begindatum wel vervroegd, om te kunnen profiteren van beter weer. Sinds 1810 werden de feesten 24 keer afgelast, wegens oorlogen en uitbraken van cholera.

Zaterdagochtend stonden er uren voor de officiële opening al lange rijen voor de 14 biertenten op het festivalterrein in de hoofdstad van Beieren.

Of registreer je om te kunnen reageren.