Home

Achtergrond

Pulp vervangt mais bij veehouder

Warga - Melkveehouder Dick de Ruiter ontvangt een van de eerste vrachten perspulp van de nieuwe oogst.

Warga - Melkveehouder Dick de Ruiter ontvangt in het Friese Warga een van de eerste vrachten perspulp van de nieuwe oogst. In totaal heeft hij 800 ton besteld via de voorverkoop. Zo betaalt De Ruiter aardig minder dan de huidige prijs van €2,10 per procent droge stof. De Ruiter verhuisde van Giessenburg naar Warga en verandert daarmee ook van rantsoen voor zijn vee. De mais als aanvulling op het gras wordt vervangen door pulp. Gras heeft de veehouder dit jaar genoeg. De vijfde snede zit al in de kuil. Foto Marten Sandburg

Meeden – In het Groningse Meeden rooit Hans Slim de Hyfort-uien. Slim heeft een akkerbouwbedrijf met 80 hectare tarwe en 18 hectare uien. Door de vele regenbuien is de grond dichtgeslagen en droogt het niet meer. Toch is van een lagere productie door het natte seizoen geen sprake. ”Ik verwacht zelfs een iets hogere productie in vergelijking met vorig jaar”. De akkerbouwer is ongeveer drie uur per hectare bezig om de uien te rooien. De planning is om binnen vier dagen klaar te zijn en alle uien in de opslag te hebben. Foto Koos van der Spek

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.