Home

Achtergrond

Prima najaarsweide voor fokschapen

Scheemda – Akkerbouwer en schapenhouder Hemmo Bolhuis brengt samen met een medewerker een koppel fokooien naar hun najaarsweide.

Scheemda – Akkerbouwer en schapenhouder Hemmo Bolhuis brengt samen met een medewerker een koppel fokooien naar hun najaarsweide. Het is bij melkveehouder Wim van den Brink in Scheemda. Bolhuis houdt zo’n 500 schapen. Die moeten in elk najaar weer een plek hebben om de winter door te komen, voordat de dijken op 1 november moeten worden ontruimd. Zo ver is het nog niet, maar Bolhuis wil de schapen niet midden in de dekperiode verkassen.

”Naar deze koppel heb ik tot Sinterklaas eigenlijk geen omkijken meer”, constateert Bolhuis tevreden. Er is voldoende en schoon gras, van belang in verband met maag-, darmwormen en het perceel is lekker groot. Veehouder Van den Brink krijgt een schone en goed aangetrapte weide terug, plus weidegeld.

Foto Koos van der Spek

Brussel - De Poolse landbouwminister Marek Sawicki overhandigt onder het motto Poland Tastes Good een Poolse appel aan Eurocommissaris Dacian Ciolos. Vandaag kwam de EU-landbouwraad bijeen in Brussel om te praten over voedselsteun aan arme Europeanen (het zogenoemde minstbedeeldenprogramma) en het gebruik van biomassa in het kader van het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid. Polen is tot aan het einde van het jaar voorzitter van de EU, waarna Denemarken op 1 januari 2012 het stokje overneemt.

Foto ANP

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.