Home

Achtergrond 961 x bekeken

Prijzen voor stro en hooi breken alle records

Wie dacht dat de fourageprijzen niet meer konden stijgen, kwam deze week weer bedrogen uit. De prijzen voor stro en hooi breken vrijwel alle records.

Weidehooi wordt verkocht voor prijzen van 330 euro per ton. Gerste- en tarwestro gaan van de hand voor 170 tot 180 euro ton, maar deze prijzen lijken nog verder omhoog te gaan. Reden is dat nu duidelijk is dat er geen extra droog product meer zal bijkomen. Het graan is van het land, maar de behoefte aan droog structuurvoer blijft onverminderd hoog. Vanuit Spanje is nog gerstestro te koop, maar dan voor een prijs van 195 euro ton, zo meldt een informant. Fourages zijn voor deze prijzen eigenlijk duurder dan krachtvoer, zo wordt opgemerkt.

Hoe de prijzen voor snijmais zich zullen gaan vormen, is nog even koffiedik kijken. De oogst begint over een week of twee. Tonnage lijkt er genoeg te zijn, de vraag is hoe het met de voederwaarde zit. Ook een vraag is wat veehouders er bij zullen gaan voeren. De vraag naar natte bijproducten is zwak en vertoont ook geen tekenen van herstel.

De vraag naar pulp is volgens verkopers gering en de prijs van dit product te hoog, maar de verwachting is dat de prijs niet zal worden bijgesteld, omdat er weinig meer hoeft te worden bij verkocht.

Prognose: duurdere fourages

Of registreer je om te kunnen reageren.