Home

Achtergrond

Prijs voor natuuraardbeien ver onder de maat

De prijs van aardbeien van de vollegrond zijn zwaar ondergewaardeerd. Het verschil met de beschermde teelt lag deze week op maximaal een euro per pond. Dat is teveel, stellen handelaren en lijkt het gevolg van kwaliteitsproblemen in de laatste natte periode.

Het prijsverschil ontstond ook door een aantrekkende prijs voor de toppartijen. Gisteren reikte de prijs voor aardbeien tot boven de twee euro per pond. De vraag neemt toe bij mooi weer, maar de overgang naar mooi weer wordt niet gelijk gevolgd door een grotere productie. Dat kan tot betere prijzen leiden, maar het kan ook weer snel over zijn als het weer verslechterd en (vertraagd) een grotere aanvoer ontstaat.

Prognose: betere prijzen

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.