Home

Achtergrond

Prijs rode paprika zakt in, handel in paniek

De prijs voor rode paprika is de afgelopen dagen flink gezakt, omdat er zich voorraden in de handel hebben opgebouwd. De situatie heeft voor enige paniek gezorgd op de handelsvloer, merken insiders op.

De aanvoer van rode paprika bleef in tegenstelling tot de verwachting redelijk op peil, maar de vraag is minimaal, waardoor oude en nieuwe voorraden elkaar in de weg zijn gaan zitten. Dat zorgt ervoor dat de prijzen begin deze week nauwelijks boven de 80 cent per kilo uit komen. Oude voorraden gaan zelfs voor 60 tot 70 cent per kilo het handelskanaal in. De verwachting is dat deze week de voorraden redelijk geruimd kunnen worden en de verse aanvoer weer wat gaat toenemen.

Prognose: prijs stijgt licht

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.