Home

Achtergrond

'Nederlandse economie op rand van recessie'

Amsterdam – Het economisch bureau van ING verwacht dat de Nederlandse economie in de tweede helft van dit jaar op de rand van een recessie balanceert.

Economen van de bank denken dat de economische groei dit jaar uitkomt op 1,6 procent, zo blijkt uit het maandag gepubliceerde maandbericht.

Volgens het ING Economisch Bureau heeft Nederland vooral last van de afnemende wereldhandel. Verder blijven consumenten voorzichtig met bestedingen. ”Dat heeft onder meer te maken met de koopkracht die al lange tijd onder druk staat, omdat de prijzen harder zijn gestegen dan de lonen”, zei ING-econoom Charles Kalshoven.

Verder zijn consumenten bezorgd over de Europese schuldencrisis. ”De beurzen zijn hard onderuitgegaan deze zomer. Een op de vijf gezinnen in Nederland belegt; dus zowel het vermogen als het vertrouwen wordt aangetast”, zei Kalshoven.

Of registreer je om te kunnen reageren.