Home

Achtergrond

NAJK bezorgd over de aangekondigde bezuinigingen

Utrecht – ”De doelen die er liggen voor duurzaamheid, dierenwelzijn en milieu worden een hele opgave met de forse bezuinigingen bij de ministeries van landbouw en milieu”.

Dit zegt de voorzitter Wilco de Jong van het Nederlands Agrarisch Jongeren Kontakt (NAJK) in reactie op de begrotingen van de ministeries. Hij is bezorgd over het realiseren van de taakstellingen met alleen stimuleringsregelingen en investeringen in kennisoverdracht.

Het NAJK juicht de inzet van het kabinet voor ondernemerschap en lastenverlichting wel toe. ”Het is voor NAJK wel zaak om juist op te blijven letten dat de stimuleringsregeling voor jonge landbouwers binnen de huidige en komende begrotingen gehandhaafd blijft om bedrijfsovername te vergemakkelijken en versnellen”, vindt De Jong.

NAJK vindt tevens dat er voldoende geld beschikbaar moet blijven om het groene onderwijs te blijven ontwikkelen en meer jonge mensen te betrekken bij de agrarische sector.

Het feit dat het kabinet gaat bezuinigen op natuur is vanuit het perspectief van bedrijfsontwikkeling en concurrentie op de grondmarkt een verbetering voor jonge ondernemers, vindt het NAJK.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.