Home

Achtergrond

Melkveehouders in afwachting van maisoogst

Melkveehouders zijn in afwachting van de maisoogst. De opbrengst en kwaliteit bepaalt voor een belangrijk deel de behoefte aan extra voeders.

Veehouders hebben even geen behoefte aan de uitlevering van bijvoorbeeld perspulp. Zon is komende weken nodig om de kwaliteit van de mais te verbeteren. De mais gaat naar verwachting later van het land dan afgelopen jaar.

Europro tarwegistconcentraat (tgc) is momenteel een goedkoop alternatief voor andere tarwegistconcentraten. De tgc is afkomstig van bio-ethanolfabriek Abengoa in Rotterdam. Deze fabriek schakelt tijdelijk over van mais naar tarwe. Om de tgc goed kwijt te kunnen, gaat het voor een relatief lage prijs weg. De verwachte grote hoeveelheden Europro laten volgens de handel echter nog op zich wachten. Naar verwachting schakelt Abengoa in de tweede of derde week weer over op mais.

De bierbostelmarkt is redelijk in evenwicht. Brouwerijen zijn seizoensmatig wat minder gaan brouwen en ook de vraag is wat afgenomen.
Stro is duur en wordt alleen maar duurder. Melkveehouders hebben behoefte aan structuur in het rantsoen. De beschikbare hoeveelheid stro valt tegen.

Prognose: prijzen vochtige voeders stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.