Home

Achtergrond

Markt voor nuka’s opeens weer positief gestemd

De kalverhandel op de veemarkt in Purmerend verliep dinsdag over het algemeen rustig, maar wel met een duidelijk positief sentiment. Handelaren verkochten hun kalveren gemiddeld aardig duurder dan vorige week.

Voor de meeste categorieën werd zo’n 10 euro per stuk meer ontvangen, voor de mindere rood- en zwartbonte nuka’s en voor de voor de vaarskalfjes van vleesrassen werd slecht 5 euro per stuk meer ontvangen. De overige categorieën brachten gemiddeld 10 euro per stuk meer op.

Deze prijzen werden gerealiseerd bij een vrijwel gelijke aanvoer als vorige week. Toen echter gingen de prijzen nog sterk onderuit. Nu hebben integraties weer meer behoefte aan nuka’s.

Prognose: stabiele prijzen.

Of registreer je om te kunnen reageren.