Home

Achtergrond

Markt rekent op beperkte stijging Conference-prijs

De handel en teelt verwacht mogelijk deze week al een licht prijsherstel bij Conference. Dat is het licht aan het eind van de tunnel, gezien het slechte prijsniveau van de laatste weken. Prijzen voor 65’ers blijven op het niveau van 40 tot 45 cent per kilo. Kleinere maten brengen 35 cent op.

Dat herstel lijkt mogelijk door het einde van de pluk. De druk om aan te voeren is weg. Dat is nog minder het geval bij Elstar, waar prijzen ondermaats blijven. Een herstel is niet in de maak. De Elstar-campagne van twee weken is voorbij, al lopen er nog voldoende acties in de supermarkten. Wel valt op dat betere partijen relatief goed beloond worden. 75’ers brengen maximaal 51 cent op. De gewone partijen noteren op de veiling Fruitmasters amper 25 cent per kilo.

Prognose: licht herstel peren.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.