Home

Achtergrond 49 reacties

Magazine speciaal voor de vrouw

Binnenkort bij Boerderij, een magazine speciaal voor de vrouw. Dat werd hoog tijd.

Boerderij komt binnenkort met iets nieuws: een magazine speciaal voor vrouwen op de boerderij. Dat werd hoog tijd. Dat vrouwen een belangrijke rol spelen op boerenbedrijven, is allang bekend. Maar die rol is nogal onzichtbaar. De vrouwelijke inbreng speelt zich meer achter de schermen af, maar daarmee is het geen onbeduidend bijrolletje. Integendeel. Het is net als met een toneelgezelschap: als de persoon die de lichten bedient ziek is, staat de hoofdrolspeler in het donker. Zo is het ook op een boerderij. Waarmee ik niet gezegd wil hebben dat er een hoofdrolspeler is. Ik wil juist benadrukken dat iedereen even belangrijk is, zowel voor als achter de schermen.

Zonder de vrouw wordt het op zijn minst een heel stuk moeilijker om de boel aan de gang te houden. Een boerenbedrijf runnen én tegelijk een gezin draaiende houdende is lastig in je eentje. De inbreng van de vrouw is daarom onmisbaar en dan heb ik het nog niet eens over de steun en toeverlaat die ze is. Praatpaal, klankbord en nog zo veel meer.

Hoe belangrijk ze ook zijn voor de boerderij, boven alles zijn deze vrouwen ook vrouw gebleven. Dat wil zeggen: ze hebben een vrouwelijke belangstelling die reikt tot buiten de grenzen van het eigen erf. Daarover gaat het nieuwe magazine. Geen reportages over de behandeling van biggendiarree, maar wel herkenbare en inspirerende verhalen over andere vrouwen die ook op een boerderij wonen. Een unieke manier van leven die niet te vergelijken is met die van andere vrouwen. Vandaar: een nieuw magazine speciaal voor boerderijvrouwen. Eindelijk! Wie over dit initiatief alvast iets kwijt wil, kan op deze blog reageren of reacties naar mij mailen. Ik ben benieuwd.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Ans

  Goed initiatief! Eindelijk zijn WIJ aan de beurt!

 • no-profile-image

  Monique Vos

  Daar ben ik het helemaal mee eens, Ans!
  Er is een Kinderboerderij, er zijn Boerenblogs, waarom werd er niets voor vrouwen gedaan?!! Dat vraag ik mij al jaren af, Margreet! ;-) Eindelijk heeft de redactie door dat wij ons wel eens een ondergeschoven kindje kunnen voelen!!!!! Dus, dames, hebben jullie ideeën, reageer! DOEN! Wij boerinnen zijn er niet voor niets! Toch?

 • no-profile-image

  Elly

  Ans en Monique, deze reacties snap ik dus echt NIET. Hoezo nu zijn wij aan de beurt, dat initiatief had toch allang vanuit jezelf kunnen komen, heb je daar nu echt een speciaal magazine voor nodig om in de picture te komen ? Natuurlijk is het wel leuk dat de vrouw ook eens in de aandacht komt maar ik heb geen behoefte aan zielige verhaaltjes van de vrouw van ...
  Ik ben agrarisch ondernemer en ik doe samen met mijn partner zaken, en niet als een schoothondje wat er achteraan loopt.
  Dus Magreet, zoek je een onderneemster met beide benen stevig in het bedrijf, ik hoor het graag !

 • no-profile-image

  Margreet Welink

  Hallo Elly, de vakvrouwen kunnen voor vak- en ondernemersinformatie natuurlijk terecht in Boerderij. En zielige verhaaltjes, daar doen we niet aan. Vrouwen op boerderijen zijn namelijk niet zielig. Waarom denk je dat? Kun je mij overigens je echte mailadres mailen?

 • no-profile-image

  bas

  Ik vind dit geen goed idee, Boerderij is een vakblad en leuterverhalen wat er voor de vrouw buiten het erf te doen is horen daar niet in thuis. Net zo min dat ik het goed vind dat er soms verhalen over Zwarte Cross e.d. in staan. Misschien ga ik mij wel aboneren op de Prive en ga daar zeuren om artikelen over boeren te plaatsen

 • no-profile-image

  Elly

  Ik zeg niet dat vrouwen op de boerderij zielig zijn, ik zeg dat ik de reacties zielig vind.
  En wat mijn email adres, ik heb geen nep adres maar ik stuur je graag een directe mail met contactgegevens.

 • no-profile-image

  Elke

  Ik vind dat wel meevallen die zielige reacties. Ik vind het magazine een erg leuk initiatief en ik hoop op veel verhalen over vrouwen die ook op een boerderij wonen.

 • no-profile-image

  Monique Vos

  Ik zie het ook bij mijn blogs, reacties van mensen die anderen vinden zeuren en zielig vinden. Maar als je juist hun reacties leest komt dan niet de gedachte bij je boven, "Wat vreselijk zielig eigenlijk, waarom toch die tunnelvisie? Hoe komt het toch dat deze mensen het vermogen niet hebben om zich in een ander te verplaatsen?" Een weekblad is er voor méér mensen, echt waar. Dat begrijpen de echte klagers (lees onderstaande reacties) nog steeds niet. Ik zie alleen een stuk fustratie. Mensen, doe toch niet zo moeilijk! wil je bepaalde stukken niet lezen, nou dan sla je die toch over? Zeg nu eens zelf, Wie is hier eigenlijk de zeurende zielepoot?

 • no-profile-image

  Monique Vos

  P.s. Margreet, wat vind je van de tweet "Ook zij ontdekken #femaleagropower" door @GuusNet?
  Dat zegt toch genoeg, he?

 • no-profile-image

  josien kapma

  Geweldig plan! ((Het enige jammere is wel dat het een klein beetje copycat / metoo is.))
  De landbouw in Nederland staat voor een aantal belangrijke veranderingen. Het gaat dan om de rol in de maatschappij, meervoudige ondernemersdoelen, andersoortig of meervoudig ruimtegebruik, nieuwe samenwerkingen op het bedrijf of in groter verband, meedoen in collectieven of regio-initiatieven, het beeld naar buiten brengen... Ik zie dat vrouwen heel goed met die veranderingen omgaan. De themas zijn heel anders dan wat nu meestal in boerderij staat. Veel succes!

 • no-profile-image

  Franka Pijnenburg

  Hallo Margreet,

  Wat een geweldig idee! Een magazine voor vrouwen die leven op een boerderij. Toen ik het nieuws vernam was ik blij en enigszins jaloers tegelijk. Yes, er komt eindelijk een magazine voor vrouwen zoals ik en jaloers omdat iemand anders wel het lef had dit idee uit te werken. Ik heb namelijk maanden rondgelopen met hetzelfde idee. Omdat ik me maar moeilijk kon identificeren met de bestaande vrouwenbladen en ik in mijn omgeving alleen al heel wat vrouwen ken in een soortgelijke situatie als de mijne, was ik ervan overtuigd dat er behoefte moest zijn aan een meer eigen magazine. In mijn hoofd had ik het blad al uitgetekend, maar wist totaal niet waar te beginnen. Na mijn idee met andere mensen te hebben gedeeld vond ik maar weinig enthousiasme en zonk de moed me in de schoenen om er überhaupt aan te beginnen. En nu dus...komt er een magazine voor vrouwen op de boerderij. Nog steeds vind ik dat geweldig en ben erg benieuwd naar de eerste uitgave. Tevens wil ik bij deze de stoute schoenen aan trekken en mijn kennis, ervaring en medewerking aanbieden. Mochten jullie op wat voor manier dan ook nog mensen nodig hebben bij het realiseren en voortzetten van het magazine dan bied ik me bij deze aan. Hoewel ik geen ervaring heb in de magazine wereld, staat daar wel veel enthousiasme en leergierigheid tegenover. Verder heb ik natuurlijk wel erg veel ervaring als boerderijvrouw en kan daar veel over vertellen.

  Met vriendelijke boerengroet,

  Franka Pijnenburg.
  Melkveehoudster te Sprundel.

 • no-profile-image

  Patrick

  Sommigen zullen al uitkijken naar deze zijn reactie de ene mee wat meer (complete)afschuw dan de andere
  En de kritiek op deze repliek zal dan ook niet van de poes zijn
  MAAR :
  Landbouw is een mannenwereld de enkele vrouwen die daar tussenin alleen hun mannetje staan hebben dan ook ballen aan hun lijf kortom ze staan ook hun ,,mannetje". De boerin heeft een taak en deze dient geapressieert te worden daar niet van , maar boerebladen moeten door mannen met ballen worden gemaakt vrouwenbladen door vrouwen , dit betekend dat boerderij eindenlijk het kaf en het koren appart gescheiden gaat ophokken . Mooi zo , ik denk dat daardoor het kaf en het koren beter tot zijn recht zal komen. En Boerderij terug zijn oude roots zal krijgen zonder geitewollensokken-gebrei,,j" . Mooi voorbeeld hoe het niet moet is LBleven in Belgie door het willen bereiken van een te breed perspectief is dit blad herleid tot een huisje hofje tuintjeskrantje ,de rest van mijn ,,flair en rijk der vrouw gedachtengoed is gekend bij de ,,mannelijke"redactie . (punt gelezen)

 • no-profile-image

  josien kapma

  Patrick, je hebt uitstekend aangegeven waarom er een apart blad moet komen.

 • no-profile-image

  Fam. Janssen

  Er zijn andere vakbladen genoeg. Maak dan van Boerderij volledig een vrouwenblad. Wij zeggen het als vakblad in ieder geval op.

 • no-profile-image

  Elly

  Monique, de boerderij is een wekelijks vakblad, het wordt gelezen door abonnees die kiezen voor bepaalde berichtgeving. Zielenpootjes zijn juist degenen die wel met de boer getrouwd willen zijn maar zich verder niet in willen leven in hetgeen in die wereld zich afspeelt en tja, dat is helaas niet altijd het oude romantische plaatje.
  Als ik dan al een "vrouwenbijlage" krijg bij de boerderij dan moet het ook gaan om die vrouwelijke ondernemers in die zogenaamde "mannenwereld". Ik lees het blad niet om de laatste roddels te ontvangen maar ik lees de boerderij omdat het vak, de artikelen, omdat de ondernemers mij interesseren. En zielig doen daar doe ik niet aan, heb genoeg meegemaakt om daar niet aan mee te doen. Laat de Boerderij de boerderij met hun hart bij de boerderij en aanverwanten.
  Bijlage leuk maar ook daar moet het blijven bij de agro ondernemers en niet de knutselclub van ...

 • no-profile-image

  Patrick

  Josien ! Ik ben wel echt hongerig naar de reactie van vrijgezel Nijkerk! En voorts moet ik eerlijk toegeven enkele weken terug een fantastisch in groot afgebeelde boerin(een schoonheid met een 4 voor de leeftijd) te bewonderen stond in de revue (ik dacht bij haar koeien op de wei). Dergelijke gestroomlijnde reportages zouden wel eens concurent kunnen worden mee de stoereboeremeidenkalender , Mischiens word dit blad zo hip en sexy het meer gelezen word door de boeren als door de boerinnen , al neem ik het woord alternatief voor de PL B niet in mijn mond... .

 • no-profile-image

  Vera

  Hallo Margreet. Uit je blog kan ik niet opmaken of dit magazine voor de vrouw een bijlage van 'Boerderij' gaat worden (dus gratis erbij), of dat het om 2 verschillende abonnementen zal gaan. In het laatste geval vind ik het geen goed initiatief. Het betekent namelijk dubbel abonnementsgeld voor de lezer die over boeren én boerinnen lezen wil. Ik houd al helemaal niet van 'dat vakjes-gedoe'. Een agrarisch vakblad is een vakblad en is zowel voor de man en vrouw. Wanneer ik iets zou willen lezen over de moestuin, pak ik wel een Landleven, en een recept voor broccolitaart vind ik wel in een Libelle. Als voorbeeld de reportage uit 'Boerderij' nr. 32 (10 mei) over Gerdie Groenewoud. Is het de bedoeling dat haar verhaal (en over andere boerinnen) in de toekomst niet meer in 'Boerderij' geplaatst worden, dus alleen in het vrouwenmagazine? Samengevat: ik lees met plezier over koeien, varkens, akkerbouw, mechanisatie enzovoort... en over boeren én boerinnen, en hoop ze in de toekomst gewoon in 1 blad te vinden.

 • no-profile-image

  Vrijgezel

  Komt er ook een magazine speciaal voor de man? Dan kan het blad Boerderij net zo goed meteen in 2 edities, de ene voor de vrouw en de ander voor de man, lijkt me. Of wordt die extra magazine in de vorm van een bijlage geleverd? Daarmee de Boerderij voor zowel de vrouw als de man. Emancipatie van man en vrouw

 • no-profile-image

  S Grobbink

  Ik vind het jammer dat er in reprotages van boerderij zelf weinig aandacht is voor de vrouw op het bedrijf, terwijl ik soms weet hoe hard deze mee werkt, en dat vind je in het verhaal niet weer. Dat zou eigenlijk moeten veranderen. Mannen vinden het best leuk om te lezen wat de vrouw op het bedrijf doet. Maar is op een paar rubrieken na een mannen blad. Ik ben benieuwd!

 • no-profile-image

  Patrick

  Margreet , ik heb vandaag een boer aangesproken en gevraagd of zen vrouw uitleenbaar is voor een fotoshoot en een goede reportage , en hij heeft al toegezegd . Een reportage van een topboerin (Niky) een droomjuweeltje een agrarische fotoshoot om je lippen aan te leggen. Over de prijsfafspraken spreken we wel offline af .

 • no-profile-image

  Maaike

  Ik vind het een heel leuk idee! Eenmalig of als bijlage (die door de mannen overgelagen kan worden) of als extra'tje bìj het boerderijblad, het maakt me niet uit. Ik vind het zelf leuk om te lezen hoe andere boerinnen omgaan met dingen, hun tips en trucs etc. te lezen. En dan niet op een landleven niveau (is namelijk voor een iets rijker segment dan waar wij bij horen), ook niet op libelle-niveau (te stads).
  Ben alleen wel erg geschrokken van eerdere reacties, dat er boerinnen zijn die zich achtergesteld voelen en die het gevoel hebben dat het "eindelijk onze beurt" is. Het blad zou dus zeker aandacht moeten besteden aan de vrouwen die zich blijkbaar zò slecht op hun plek voelen op de boerderij. Ook al wordt ik bedoeld als het gaat om mensen met een tunnelvisie, ik vind het heel erg dat er vrouwen zijn die moeite hebben met hun plek en situatie. We zijn geen boerinnen om elkaar via allerlei omwegen de nek om te draaien, we zijn boerinnen om elkaar te steunen in het draaiende te houden van "boerenland"! Kom maar op met dat magazine!

 • no-profile-image

  Florina

  En CRV komt met een (eenmalige) glossy 'De Boerin'. ( http://www.melkveehouderijvandorp.nl/boerin ) Vanwaar toch al die aandacht voor de vrouw?
  Boerderij is een vakblad. Daarin staan ondernemers, mannen en vrouwen. Een vrouwlijke ondernemer hoort daarin, als vakvrouw. En voor allerlei gezellig huis-tuin-keuken-tuin gedoe zijn er voldoende andere bladen in de kiosk.
  Moto 73 heeft toch ook geen magazine voor de motorrijdster? Vakblad van de slagerijbranche toch ook niet voor de "slager-in" ? Kom op, laten we nuchter blijven, als Hollandse boer-in.

 • no-profile-image

  Elly

  Hey Florina, eindelijk iemand die een beetje mijn richting in denkt :-)

 • no-profile-image

  Maaike

  Elly en Florina; het één hoeft het ander toch niet uit te sluiten? Boerderij kan toch het vakblad blijven? Als je de Volkskrant leest en niet van boeken houd, sla je dat katern over, is de Volkskrant niet minder om. Als je de Donald Duck leest en je houd niet van Douwe Dabbert, dan sla je die over.
  En jullie vermaken je best in wat je doet maar er zijn blijkbaar vrouwen (ik reken mezelf daar duidelijk niet onder) die zich niet gekend voelen (lees eerste reacties). Als het hen helpt om hun werk en positie op de boerderij beter te gaan waarderen, is het toch alleen maar een goed initiatief?? Boer zijn is niet alleen maar vakinhoudelijk erg goed zijn, boer zijn heeft vooral ook te maken met levensinstelling en lol in je werk.

 • no-profile-image

  Edwin

  Prima idee, een bijlage speciaal voor de miskende boerin. Maar dan wel graag bij een ander blad als de boerderij. Door een dergelijke bijlage bij een vakblad als boerderij te voegen doe je mijns inziens de vrouwen die serieus met hun vak bezig zijn ernstig tekort. Ik stel voor om de bijlage mee te sturen bij de Libelle of Margriet, dat past ook beter bij de doelgroep die je wenst te bereiken. Meer vrouwen in de Boerderij juich ik overige toe, maar dan wel met een vaktechnische benadering.

  Je maakt toch ook geen bijlage bij de Margriet voor de miskende problemen van mannen die getrouwd zijn met verpleegster.

 • no-profile-image

  Maaike

  Ik snap werkelijk alle heftige negatieve reacties niet. Gek dat het blijkbaar een onderwerp is waar mensen alleen maar fel op kunnen reageren. Niemand noemt het woord miskent. Jammer hoor Edwin, dat je door je eigen frustratie niet goed leest wat ik heb geschreven. Is een beetje moeilijk discussieren dan.

 • no-profile-image

  Agrarier

  Waarom moet een vakblad zich in eens aanpassen, maaike?
  Kan er toch een nieuw blad worden gemaakt?
  Hup een afdeling agrarische vrouwen weetjes en gewoon het vakblad.
  Magreet, laat je deze reactie wel staan?

 • no-profile-image

  Elly

  Beste Maaike, dat heeft lijkt mij niets met frustratie te maken. Edwin verwoordt precies zoals het op mij overkomt. Ik als serieus agro ondernemer zit niet te wachten op de koetjes en kalfjes verhalen van de "zielige" boerin. Allemaal heel leuk die vrouwen die zeggen de vrouw van te zijn maar mijn ervaring is anders en gelukkig wordt ik door mijn omgeving ook als serieus ondernemer aangekeken. Ik hoef geen blad, ik lees het vakblad. Ik heb geen behoefte aan stress verhaaltjes, dan kijk ik wel naar Pauw en Witteman. Natuurlijk is het leuk als een vrouw aan het woord komt in het vakblad de Boerderij maar dan moet het wel om een onderneemster gaan.
  En wat de discussie betreft, dit wordt net zo'n discussie als over de #megastal , feiten ver te zoeken alleen maar veel onnodige emotie van buitenaf.
  Laten we het houden op het blad Magreet, exclusief te verkrijgen bij Magreet via Vakblad de Boerderij. Dat klinkt toch al veel professioneler.

 • no-profile-image

  Maaike

  @ Elly, wij zijn het eens! Grootdeels dan, maar ja, daarvoor is ieder individu ;-)
  @ Agrarier; Ik heb ergens in mijn eerste reacties geschreven dat het niet uit maakt of het een bijlage is, een apart blad of een rubriek (oké, in andere woorden maar jij hebt ook begrijpend lezen gehad op school toch?) Ik heb het nèrgens over aanpassen. Ik observeer alleen maar dat er boerinnen zijn die er wèl behoefte aan hebben. Maar wat stoort het jou als de boerderij in de bus valt en er plopt nog een blaadje bij? Goed, tenzij je uit principe een NEE-NEE sticker op de deur hebt.
  En als ik heel eerlijk een voorbeeld uit mijn eigen situatie geef: als wij een nieuwe trekker kopen, is dat iets waar mijn boer veel meer vanaf weet dan ik. Ik lees mee, informeer mee en zit er net zoveel uren op die nieuwe trekker, maar ik ben òòk bezig met: hoe verwerkt ik de moetuin-oogst en hoe maak ik het zonder een cent uit te geven gezellig binnen. En dat vinden wij als boerenkoppel òòk belangrijk namelijk. En dan hoeft het boerderij blad niet anders te worden, het gaat gewoon om iets extra's wat je bij het oud-papier kan gooien als je het niet wil lezen.
  (En de doelgroep van landleven zijn de rijke bijna-gepesioneerden; ik heb geen geld voor een burberry-bankbekleding! En ik heb ook geen sauna in de buurt om me lekker te laten verwennen zoals de libelle tipt. Mijn interesse gaat uit naar de boerderij en het (gezins-)leven op de boerderij. Daarom heb ik ook het boek van Lidy Deutekom in de kast staan)

 • no-profile-image

  Agrarier

  Maaike,
  Waarom moet een vakblad zich aanpassen voor dit?
  Kan er geen apart blad voor worden uitgegeven? Gewoon iets nieuws.

 • no-profile-image

  Maaike

  @ agrarier; ik vind het prima. Van mij hoeft niets of niemand zich aan te passen. Over 5 tot 10 jaar als wij eindelijk hopelijk op de rails zitten en niet meer hoeven te overleven zal ik me zeker abonneren op dat nieuwe blad! Tot die tijd heb ik er geen geld voor helaas. Daarom zou ik het zo'n leuk idee vinden als het bij het boerderijblad kwam. Puur eigenbelang dus! ;-)

 • no-profile-image

  Maaike

  Oja, en Elly; dat ik hiermee dus niet zielig ben hè?! Kwestie van keuzes en consequenties.....

 • no-profile-image

  boerin

  Waar hebben we het eigenlijk over? Boerderij is nog nooit specifiek vaktechnisch geweest: "kiezen van beste opa", kinderboerderij", "stoere boeren meiden kalender", "fun en events", en ga zo maar door. Er is ook nog wel plaats voor een vrouwen ervaringen hoekje.
  Bovendien: ookal zijn we als vrouw nog zo gelijkwaardig op vaktechnisch gebied, we zijn en blijven vrouw, zoals Magreet al schrijft. Dit levert soms leuke en soms minder leuke situaties op. Van de leuke maak ik gretig gebruik, de minder leuke probeer ik op te lossen. Hier kun je veel van leren, ook mannen.
  Wanneer ik een beslissing maak op ons bedrijf, gebeurt het welleens dat het personeel deze verifieert bij mijn man, andersom zal dat nooit gebeuren. Grappig dat de vrouwelijke bedrijfsleider precies hetzelfde ervaarde op het bedrijf waar zij werkte. Samen hebben we een oplossing gezocht, zodat dit niet meer voor komt. Mooi toch. Heeft niets met zielig te maken.

 • no-profile-image

  boerin

  fijn dank je wel dat er mensen zijn die denken dat als je een glossy voor de boerin wilt lezen dat je dan zielig bent...... ik heb eerder het idee dat de mensen die dit vinden zelf..... vul het maar in. ik hoop dat dit nieuwe blad een beter en eerlijker beeld geeft van de agrarische vrouw achter/ naast de boer geeft. niet zoals de libelle in februari van dit jaar wat een erg romantisch beeld schetste van de agrarische sector en niet het verhaal interessant genoeg vond van een agrarische vrouw met een groot gezin wat ook in het bedrijf meewerkt. dit was niet interressant voor de gemiddelde libelle lezeres.( weet dat uit eigen ervaring) dit is dan voor de kritikasters onder ons niet ingegeven door rancune naar de libelle toe, maar gewoon om die anderen die vinden dat terecht het kaf van het koren wordt gescheiden... wie is het kaf dan???

 • no-profile-image

  Agrarier

  @Boerin, daar gaat het niet om.
  Boerderij moet gewoon eens terug naar het begin, informatie over de landbouw en als er een markt is voor glossy of hoe je het wil noemen, maken ze toch een apart blad.

 • no-profile-image

  Maaike

  Mijn vriend heeft in herinnering dat er "vroegah" meer vrouwendingen in de boerderij stond dan nu. Maar dat geheel terzijde..... ;-)

 • no-profile-image

  HERWIN

  Waarom geen online vrouwen-magazine ?
  Bespaart een hoop papier en vrouwen kunnen dan online reageren en ervaringen uitwisselen.Dan blijft de Boerderij zoals het hoort : gerichte vakinformatie

 • no-profile-image

  Elly

  Herwin, dat is nog eens een goede reactie en hypermodern :-)

 • no-profile-image

  Ger

  Ik vind het allebei wel leuk. Mijn vrouw is erg enthousiast over een vrouwenbijlage. Waarom zou ik daar dan als man op tegen zijn? Ik vind het juist wel goed dat Boerderij ook oog heeft voor zaken buiten de stal.

 • no-profile-image

  Weet niet

  Kun je deze vrouwen bij Hennes en Maurits kopen?
  Wat een kwats, het zal geen lang leven beschoren zijn.
  Een maanblad voor groente zal een betere aftrek krijgen, thanks.

 • no-profile-image

  kwats bij H&M

  @weetniet: Wat een debiele reactie! vrouwen zijn geen producten die je ergens kunt kopen. De mijne niet tenminste. En ik hoop dat dit initiatief wél een lang leven krijgt. Dat gun ik mijn vrouw. Ik hoop dat andere mannen ook eens verder kijken dan hun stal. Daarbuiten is ook nog wat te beleven.

 • no-profile-image

  Jaap van dijk

  Waar blijft dat boerinnenblad? Mijn vriendin kan niet wachten...

 • no-profile-image

  Intense

  Als het dan maar vrouwen zijn die denken, die denken dat het zo niet langer kan, die de boeren mee heropvoeden over gezonde voeding, dat, die vrouwen hebben we nodig!

 • no-profile-image

  Tamara

  Ik heb het blad net van mijn schoonmoeder mee gekregen en ik vond het erg leuk om te lezen. Weer is wat anders. Hopelijk komt er nog een editie.

 • no-profile-image

  bettie

  Ik heb het eerste nummer(nulnummer) gelezen en vind dat er nogal veel overlap is met de Landleven-achtige tijdschriften. Het is een beetje libelle versus landleven en of ik hier nu als boerin op heb zitten wachten?

 • no-profile-image

  elly

  De enige overlap met landleven zijn de advertenties. Ooit een interview met Marlies van BZV in landleven gezien? Of een interview met een schoonmoeder en een schoondochter? Nee dus. Vergelijking met landleven slaat plank echt mis. Boerderij-Vrouw heb ik gelezen en vind het leuk. Spreekt mij als vrouw op een melkveebedrijf erg aan. Wanneer komt tweede nummer?

 • no-profile-image

  Zandboer

  Gezien het aantal reacties is er een markt voor. Iedereen klaagt vaak over artikelen van Margreet, maar neemt ruim tijd om te reageren. Blijkbaar wordt ze nogal goed gelezen, over vaktechnische onderwerpen zijn minder reacties(die waren toch zo belangrijk). Prima een boerinnenversie. Heel belangrijk, want ik heb nog nergens gezien dat daar waar het "voor" niet loopt, dat het "achter" goed loopt. Waarbij ik in het midden laat wie voor en wie achter aanspreekpunt is.

 • no-profile-image

  Abonnnee

  Helaas, wij hebben een abonnement op Boerderij, maar geen vrouwenbijlage gekregen. Heb dat van veel meer collega-boerinnen gehoord. Mijn moeder, geen abonnement op Boerderij en al dertig jaar boerin-af, kreeg het magazine wel in de bus. Hoe is de verspreiding van het magazine?

 • no-profile-image

  ilse

  Het is een proefexemplaar. Ik heb hem ook gehad en ben daarna gebeld door een buro wat ik ervan vond. Ik heb gezegd geweldig. Er was ook een vraag of het niet beter een blad voor het hele gezin kon zijn in plaats van gericht op vrouw. Nee he! Mijn man heeft al elke week de Boerderij mag ik dan ook eens iets voor mezelf?

Laad alle reacties (45)

Of registreer je om te kunnen reageren.