Home

Achtergrond

Laag niveau uienprijzen, bij flink groeiend aanbod

De afzet van uien is op zich goed, maar dat geldt voor de verre export. De baalprijs loopt van slechts 8 tot 9 cent per kilo.

In ons omringende landen is teveel aanvoer van eigen productie. Bovendien is men er minder ingesteld op export en op extra opslag van overproductie. Ze kunnen de uien simpel gesteld moeilijk kwijt. Zo is in Duitsland de baalprijs maar 7 cent. Ook in het Verenigd Koninkrijk is de baalprijs lager. Naar verwachting zullen de baalprijzen tot januari niet verhoogd kunnen worden. Er komt nu het weer is verbeterd bijzonder veel tonnage van de akkers. Eind volgende week kan in het zuidwesten 80% gerooid zijn. Dat levert de exporteurs en verwerkers nog de nodige hoofdbrekens.

Prognose: flauwe markt

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.